synoniem
Zoekresultaten.
synoniem 'gelijkbetekenend' woord in over planten de zoorten, die bij ons bekent zijn met haare sijnonima of meernaamen 1770; WNT tuin het woord x meestal als een synoniem van y gebruiken 1800; WNT, Schrijvers de kracht der synonyma niet kennende 1806; WNT uitspreiden 'gelijkbetekenend' in Schatten te vergaderen, 't' geen met naar de Oost-Indiën te gaan bijna voor sijnoniem werd gehouden 1814; WNT moederland zijn geld en vlijt bijna synonym 1738; WNT.
synoniem
Synoniemen: wat zijn dat precies? Mr. Chadd Academy.
'Kapot' is tegelijkertijd ook een synoniem van 'stuk. Beide woorden betekenen hetzelfde. Soms is het handig om een synoniem van een woord te gebruiken. Als je bijvoorbeeld een werkstuk aan het schrijven bent, wil je niet dat een bepaald woord heel veel voorkomt.
seopageoptimizer.nl
Synoniemen.net - gratis online synoniemenwoordenboek.
Het biedt naast een online synoniemenwoordenboek ook vertalingen en een hoop extra's. Een synoniem is een ander woord voor' '' een ander woord voor: woorden noemen we synoniem als ze ongeveer hetzelfde betekenen. Kies hierboven het tabblad synoniemen of vertalingen en voer je zoekwoord in, gevolgd door Enter of een klik op het vergrootglas. Voor het beste resultaat gebruik je het enkelvoud of de onvervoegde vorm en bij werkwoorden het hele werkwoord. Wil je zomaar wat bladeren? Bekijk dan synoniemen voor een willekeurig trefwoord. Kies voor grafische weergave. Het laatste nieuws. 2 april 2022 - Vrees het cyrillisch niet. 23 augustus 2021 - 15 jaar Synoniemen.net. 27 augustus 2020 - Synoniemen.net accepteert vanaf nu donaties. Het woordenboek waar alles mee begint. Synoniemen.net leent zich veel beter dan een papieren woordenboek voor snel zoeken en gericht verder speuren: ieder resultaat maak je met één klik tot het nieuwe zoekwoord. Mocht je na de resultaten op deze site nog behoefte hebben aan resultaten uit andere digitale woordenboeken, dan kun je vanaf iedere resultaatpagina meteen doorklikken naar de resultaatpagina voor jouw zoekwoord bij andere woordenboeken, zoals het nogal beknopte Van Dale Hedendaags Nederlands Woordenboek en het nogal uitgebreide Woordenboek der Nederlandsche Taal WNT.
stellingen proefschrift
synoniem - WikiWoordenboek.
synoniem" in: Sijs, Nicoline van der, Chronologisch woordenboek. De ouderdom en herkomst van onze woorden en betekenissen, 2e druk, Amsterdam Antwerpen: Veen, 2002; op website dbnl.org; ISBN 90 204 2045 3. synoniem op website: Etymologiebank.nl. 1 J.van Bon, TIL4 - Pocketguide, 2019.
synoniem
synoniem
As ever, there is great variety in the new terms and meanings just added to our dictionary! See New Words. Synonym of the Day. Oct 10, 2022 Which one is a synonym for unite? Get the answer. Most Searched Words.
synoniem
Synoniem - Wikikids.
Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Een synoniem is een ander woord dat hetzelfde betekent. Bijvoorbeeld: proper en schoon. Het tegenovergestelde van een synoniem heet een antoniem, bijvoorbeeld schoon en vies of lief en stout. Dit artikel is een beginnetje.
keyboost.nl
Synoniemen op mijnwoordenboek Nederlands.
Mijnwoordenboek.nl is een onafhankelijk privé-initiatief, gestart in 2004. Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Ook op deze website. Sitemap Anagrammen Antoniem Dialect Puzzelen Natuur Populair Rijmen Symbolen Synoniem Tekst vertalen Tellen Vertalen Vervoegen Woordspellen.
Cultureel Woordenboek - Taalwetenschap synoniem.
De term verwijst naar het bestuur van de klassieke stadstaat Athene. In een moderne democratie is doorgaans geen sprake van directe inspraak zoals vroeger in Athene, waarin elke burger kon deelnemen aan volksvergaderingen, maar van vertegenwoordiging van het volk in het bestuur door middel van verkiezingen.
Betekenis Synoniem.
Je kunt ook zelf een definitie van synoniem toevoegen. Een synoniem is een woord dat dezelfde of een heel gelijkaardige betekenis heeft aan een ander woord. Synoniemen kunnen in elkaar als het ware vervangen in een tekst zonder dat de wezenlijke betekenis van de tekst daardoor verandert.

Contacteer ons